Certifierade



















Nu är vi alla fyra certifierade dykare! Martin och jag klarade våra refreshdives för advanced open water och teoretiska testet. Krävs när man inte har dykt på 6 mån och för mig var det 17 (!) år sen sist och för Martin 15 (!) år sedan. Så refreshdives var högst nödvändigt. Våra dykcertifikat var så gamla att de skrattade åt dem. Framförallt trodde de mitt var Martins - inte så snygg bild. 😂🫣 Det gick i alla fall bra - som att cykla - man minns. Mitt högra öra däremot tyckte inte dykning var en toppenidé så nu är det lite ömt och förkylning är ett faktum. 

Simon och Philip blev klara idag med både teoritest och uppdyk. Lite misärer på vägen dit såklart. Första dagen kom killarna hem tidigt - Simon hade dragit bakhuvudet i kranen på tanken när han rullade i och tänkte kasta in handduken, men efter lite lunch var på det igen. Philip fortsatte med imponerande resultat. ✨Andra dagen kom de återigen hem tidigt - Simon fick panik när hela masken skulle fyllas med vatten på botten… stor frustration och besvikelse i 13-åringen. Men med lite pepp från Sverige och fotbollstränaren, plus lite övning med vatten i masken vid strandkanten, ville han försöka igen - ”Jag kan ju inte låta 2dl vatten hindra mig” ☺️ Rätt inställning ✨och grym vändning - nu kan de titulera sig OW-dykare och får gå ner till 18 m, men vi håller oss nog på 12-14 m för att bevara lite av färgerna. 🤿 

I övrigt så hänger vi i solskuggan - 40 C och fuktig tropisk värme gör att direkt sol bara går att stå ut med om man är i vattnet, som för övrigt håller 30 C på 12 m djup. På kvällarna myser vi under lamporna vid havet, fortsätter vår spelchallengetävling och letar revhajar vid bryggan med ficklampor. Imorgon blir det båttur och djuphavsfiske 🎣 efter mahi-mahi (guldmakrill) och red snapper. Lite snorkelturer med bl.a. revhajar, akvariefiskar och sköldpaddor samt vrakdyk ligger i loopen de närmsta dagarna också innan flyget ska ta oss till Borneo.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kinabatanganfloden

Vrakdyk, djuphavsfiske och hajar